top of page

Ik ben in 1982 geboren in Breda. Al van kinds af aan wist ik dat ik dat ik graag toneel wilde spelen, maar niet voor niets waarschuwden ook mijn ouders ervoor dat dit niet de makkelijkste weg zou zijn voor een zeker bestaan.

 

Ik koos dan ook voor een studie bouwkunde en ben nog steeds in deze sector actief. Ik ontwerp, geef advies en ook nog eens les. Ondanks een vrij lange en soms ook moeizame carrière (de bouwcrisis begon precies in het jaar dat ik afstudeerde!), bleef het acteren me in mijn hoofd achtervolgen als een droom die ik niet kon loslaten...

 

Totdat ik op een dag langs het theatercafé van de (kort daarvoor opgerichte) Toneel Vakschool in Rotterdam fietste...

 

Voor die tijd had ik me natuurlijk ook veel bezig gehouden met toneel. Ik had in veel stukken gespeeld, ging naar theatervoorstellingen, deed mee aan studentenproducties en volgde verschillende workshops. Toch heb ik het idee dat ik door de Toneelvakschool pas echt begonnen ben met het vak acteren. Sindsdien heb ik meegewerkt aan verschillende producties en films.

Het is inmiddels een beetje veel van alles wat geworden, maar de combinatie van film, theater, het contact met studenten en tegelijkertijd iets moois neer kunnen zetten voor de omgeving, geven me zekerheid en energie.

 

En zeg nou zelf veel dingen die je als acteur leert en toepast, kan ik ook goed in de praktijk gebruiken. Je moet alleen een iets ander publiek blij maken...!

bottom of page